Норберт Мисбрандт е новият изпълнителен директор на Billa България, съобщиха от компанията. Той ще заеме поста от 1 април 2019 г.

Норберт Мисбрандт започва кариерата си в Billa ЦИЕ през септември 2011 г., след като е заемал позицията на Изпълнителен директор в Lidl Румъния. Той преминава през позиции като Главен оперативен директор в Billa Румъния и Billa Хърватия. През 2014 г. заема длъжността Изпълнителен директор в Billa Хърватия. През април 2017 г. се мести в Прага и оттогава е Главен оперативен директор в Billa Чехия.

От 1 април 2019 г. Мисбрандт поема ръководството на Billa в България заедно с останалите членове на Борда на директорите - Албена Георгиева, Главен оперативен директор, и Ваня Динева-Странджева, Финансов директор на Billa България.

Billa е първата международна верига супермаркети, стъпила на българския пазар през 2000 г. В момента веригата е лидер по брой магазини в България със 124 обекта в 38 града. Плановете на компанията са фокусирани върху продължаване на експанзията и през следващите години. През 2019 г. Billa подготвя откривания на ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center.

BILLA България има нов главен оперативен директор

BILLA България има нов главен оперативен директор

Преди това Албена Георгиева е на същия пост в Словакия