Заетите в сферата на аутсорсинга на бизнес услуги у нас, както и на тези в областта на информационните технологии, ще достигнат 62 500 души до 2020 година. Секторът остава и един от най-бързо развиващите се за последните близо три десетилетия.

Това посочват от една от международните компании в индустрията с бизнес на българския пазар.

"България е сред водещите IT аутсорсинг дестинации в света благодарение на добрия бизнес климат и техническата експертиза. Според последните доклади, аусорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в страната за изминалите 27 години", твърдят от Tek Experts, които откриват своя офис в София през 2010 година.

Компанията, която предлага бизнес решения и ИТ поддръжка за компании от цял свят, също посочва, че ще търси нови хора за екипа си и планира да наеме 600 души до края на тази година.

Кол центровете в София дават по-големи заплати от тези във Варшава, Букурещ и Санкт Петербург

Кол центровете в София дават по-големи заплати от тези във Варшава, Букурещ и Санкт Петербург

Най-скъпата дестинация за аутсорсинг компаниите в региона е Любляна

"Благодарение на комбинацията от многоезична, високообразована и мотивирана работна ръка и конкурентно заплащане, България беше очевидният избор за нашите аутсорсинг, облачни и IT услуги", посочва Янив Натан, който е основател на Tek Experts.

"Нашата база от таланти расте с всяка изминала година и ние непрекъснато търсим още професионалисти, които да се присъединят към нас", добавя той.

"В период, в който традиционният аутсорсинг на бизнес процеси (BPO) развива висококачествени услуги, репутацията на България като предпочитан аусорсинг партньор ще продължава да расте. Богатият IT опит и познания, добрата географска локация до западните страни и многоезичните екипи от специалисти, са само част от причините пазарът ни да привлича вниманието на инвеститори и предприемачи от цял свят", казват още от компанията.