Бившият дом на Дженифър Анистън и Брад Пит в Лос Анджелис беше продаден за 32,5 милиона долара в една просто извън пазарна сделка - на цена с цели 34% по-ниска спрямо първоначалната такава от 49 милиона долара. Съобщението - от Los Angeles Times и Business Insider. Новият собственик - все още неизвестен.

Имението с обща площ 3,5 хиляди квадратни метра в Бевърли Хилс беше на пазара повече от година. За първи път то беше регистрирано за продажба през май 2019 година за 49 милиона долара, след което беше преоценено с намаление от 4,5 милиона долара през октомври същата година. От видеото, в което можете да видите имота в пълния му блясък, намираме и оферта от месец април 2019 година. Тя е на Сюзън Смит от Hilton & Hyland и възлиза на 56 милиона долара.

Анистън и Пит закупиха калифорнийския имот за 13,1 милиона долара през 2001 година и прекараха три години в реновирането му. Сегашният собственик на дома - основателя на Smithwood Partners Джонатан Брукс, купи дома от актьорите през 2006 година, след развода на холивудската двойка.

Домът, описан от списанията като "имот на френската възрожденска Нормандия", разполага с четири спални и открит басейн, огромно открито пространство и тенис корт.

Ето и няколко любопитни факта за имота:

- Къщата е в Бевърли Хилс, един от трите най-скъпи квартали на Лос Анджелис;

- Зоната, обичана от известни личности, се намира на около 18 километра от центъра на града и на 20 километра от международното летище в Лос Анджелис;

Снимка 492308

Източник: YouTube

- Къщата е построена през 30-те години на миналия век, проектирана от архитекта Уолас Неф за Фредрик Марч и съпругата му Флорънс Елдридж, и двамата актьори;

- По време на реновирането Анистън и Пит създават и стая бар с дървени подове, донесени от 200-годишен замък във Франция;

- В трапезарията има огромна мраморна камина. В стаята могат да вечерят 20 души;

- Трапезарията разполага с прозорци от пода до тавана и гледа директно към задния двор ... където има басейн;

- Басейнът е оборудван с модерни шезлонги и живи плетове;

- Домът има просторна външна зона за спорт и забавление.

Снимка 492307

Източник: YouTube

Авторите на Business Insider определят първоначалната цена на имота като екстравагантна. Дори и това да е така обаче, имотът беше продаден на значително по-ниска цена - с цели 34% намаление до 32,5 милиона долара. От това гледище, намалението изглежда по-скоро като екстравагантно - това са 16 милиона разлика.

Според The ​​Journal съседен дом, който някога е принадлежал на Дани Де Вито, е продаден през 2019 година за около 66 милиона долара.