Домът на милиардера Уорън Бъфет се намира се в тих квартал на Омаха, Небраска. Той купува къщата за 31 500 долара през 1958 г. Сега и жилището струва около 652 619 долара. Бъфет казва, че това е "третата най-добра инвестиция, която е правил".

То е 610 кв. м. и разполага с 5 спални и 2 бани. Имотът е охраняван от огради и охранителни камери.

Всеизвестно е какви са възможностите на богаташ като Бъфет. Защо тогава той не не се е преместил в по-скъп, голям и по-екстравагантен дом? Бъфет твърди, че това му е достатъчно. "Щастлив съм там. Бих се преместил, ако мислех, че ще съм по-щастлив някъде другаде", казва той пред bbc. Бъфет и преди е казвал че не би продал къщата си на нищо.

Това не важи обаче за просторното му бивше имение в Калифорния, за което милиардерът търси купувач повече от година и в крайна сметка офертната цена беше намалена с 32% от 11 милиона долара до 7,5. Къщата на плажа бе продадена преди около 2 години. 

Той обаче не е на загуба, тъй като го е купил едва за 150 000 долара в началото на 70-те години на миналия век.

10-те правила на Уорън Бъфет за трупане на богатство и успех

10-те правила на Уорън Бъфет за трупане на богатство и успех

Подходът му лежи на дисциплина, търпение и инстинкт

Може да се твърди, че Бъфет е любител на скромния начин на живот, и пестеливостта. Едно от неговите златни правила за успех е да се живее скромно. Бъфeт oпpeдeлeнo cпaзвa тoвa пpaвилo, ĸaтo освен, че живее в къщата, която си е купил преди повече от 60 години, кара и cтap мoдeл aвтoмoбил и си ĸyпyвa зaĸycĸa oт МсDоnаld'ѕ пoчти вceĸи дeн.