Руските ракетни системи за противовъздушна отбрана С-400 ще бъдат истинско спасение на американската програма за изтребители от пето поколение F-35. Това са заключенията, до които са стигнали наблюдателите на германския портал FlightGlobal.

National Interest: С-500 са "сребърен куршум" за американските F-35

National Interest: С-500 са "сребърен куршум" за американските F-35

Русия ще завърши разработването на най-новата зенитно-ракетна система до 2021 г.

По-специално журналистът Гарет Рейм посочва желанието на американските ВВС да правят икономии на бюджета си по всякакъв възможен начин. Преди това те планираха да закупят изключително стелт-изтребителите от пето поколение F-35, но в момента обмислят нов дизайн за F-16 от Lockheed Martin, който е по-евтин за експлоатация.

Съединените щати за първи път се отклониха от предвидения курс, когато F-15C беше заменен от Boeing F-15EX.

Eксперт: Как ще завърши въздушният двубой между Су-57 и F-35

Eксперт: Как ще завърши въздушният двубой между Су-57 и F-35

Според специалиста руската машина е технологичен шедьовър

Американските военновъздушни сили не могат да си позволят високите експлоатационни разходи на F-35 и Lockheed Martin трябва да докаже ценната стойност на своя самолет по всякакъв възможен начин", пише PolitRussia.

В същото време представителят на водещата американска военно-индустриална корпорация Грег Улмер настоява на това, че през следващото десетилетие в битка ще се използват само висококачествени оръжия. Във връзка с това той също така припомня бързото разпространение в целия свят на руските системи С-300 и С-400 "Триумф". Тези комплекси се наричат ​​заплаха за американската авиация. Те вече се използват от Турция, Китай, Русия, Беларус. Очакват се доставки до Индия, припомня yandex.by.

След S-400: Турция намекна, че е готова да купи още руски оръжия

След S-400: Турция намекна, че е готова да купи още руски оръжия

Външният министър на страната обяви, че ако западните партньори не могат да ѝ доставят такива, тя отново ще се обърне към Русия

Ето защо Улмър се опитва да представи програмата F-35 на САЩ като най-добрия вариант за противодействие на заплахите от висок клас, породени от руските оръжия. По този начин, използвайки противовъздушните ракетни системи С-400 като пример, корпорацията Lockheed Martin се надява да увеличи продажбите на своите нови изтребители.