Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп не остана пасивен към терористичните атаки в Брюксел и направи коментар за случилото се в платформата за микроблогове Twitter.

„Помните ли колко красиво и безопасно място беше Брюксел”, попита Тръмп. „Вече не е, от различен свят е! САЩ трябва да бъдат бдителни и умни!”, написа бизнесменът.

Две експлозии избухнаха летище „Завентем”, а друга се взриви в метростанция „Моленбек” в белгийската столица във вторник сутринта.

Заради атентатите Летище София отмени днешните полети за Брюксел

Заради атентатите Летище София отмени днешните полети за Брюксел

Единият в посока аерогара „Завентем” трябваше да излети в 17:40 ч.

Белгийската прокуратура обяви пред вестник Le Soir, че поне 13 души са загинали, а други 35 са ранени при атентата на летището.

RTBF съобщава за 15 загинали и 55 пострадали, десетима от които в сериозно състояние, при експлозията в метрото.

Федералният прокурор на Белгия Фредерик Ван Льов заяви, че взривовете на летището са били причинени от атентатор-самоубиец. „Ислямска държава” пое отговорност за терористичната атака.

Акциите на авиокомпании и еврото се сринаха заради експлозиите в Брюксел
Обновена

Акциите на авиокомпании и еврото се сринаха заради експлозиите в Брюксел

Книжата на EasyJet Plc, Air France-KLM Group и Ryanair Holdings Plc поевтиняха с поне 3,3%

„Говорех за това в продължение на дълго време. Брюксел беше красив град, красиво място, с нулева престъпност. А сега е бедствен град”, заяви Доналд Тръмп по време на гостуване в предаването “Fox & Friends”, цитиран от Business Insidеr.

„В САЩ трябва да бъдем разумни, когато идват хора. Приемаме хора без истинска документация, не знаем откъде идват, не знаем... кои са. Да ги погледнем от всяка гледна точка, те могат да са „Ислямска държава”, могат да са свързани с „Ислямска държава”. А ние просто не се научаваме”, възнегодува политикът.

Припомняме, че през януари Тръмп заяви, че „да живееш в Брюксел и Париж е все едно да живееш в Ада”.

Тръмп: Да живееш в Брюксел и Париж е все едно да живееш в Ада

Тръмп: Да живееш в Брюксел и Париж е все едно да живееш в Ада

Милиардерът смята, че редица градове са подложени на „асимилация”