Пазарът на недвижими имоти в Палм Бийч е едно от най-горещите места в момента заради данъчната политика и нулевия данък върху доходите във Флорида. Сред последните обяви за покупка на имот е тази за напълно обзаведено жилище на 535 North County Road за цена от 140 милиона долара, пише Bloomberg. Ако се намери купувач за тази цена, то сделката ще бъде рекордна в историята на Палм Бийч. В момента рекордът се държи от имот с площ от 6500 кв. м, който беше продаден през 2019 г. за 111 млн. долара.

И друг път имотът е отбелязвал рекорди. През 2004 г. Доналд Тръмп купи терен от 24 декара на мястото на сегашното имение на търг за около 41 млн. долара. Четири години по-късно го продава на руския милиардер Дмитрий Риболовлев, който купи земята за 95 млн. долара.

Девет години по-късно Риболовлев го раздели и продаде парцела от осем декара за сумата от 37 милиона долара на имотния предприемач Марк Пълт, който след доста спънки получава разрешение за строителство на жилище. Риболовлев продаде останалите два парцела за общата сума от 71,35 млн. долара.

Имението е с площ от 1950 кв. м. и разполага с девет спални и 12 бани. То се намира в близост до океана. Има и доста удобства като голям басейн, градина, която води до плажа и др.

Жилището е напълно обзаведено.