Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон се надява да продаде огромното си имение в Аспън. Това е вторият му опит за три години. Имението се намира в предградията, където по- богатите семейства мигрират, за да са далеч от големите американски градове, пише Zero Hedge.

Имотът е построен така че да прилича на типична дървена колиба, но разполага с огромни прозорци, от които се разкриват красиви гледки.

Според Bloomberg домът има "прогнозна стойност от 25 милиона долара". Соломон е говорил с потенциални купувачи през лятото.

Имотът е с площ 13 000 квадратни метра и е завършен през 2009 г., след като Соломон го е закупил през 2005 г. за 4 милиона долара.

В обявата на имота през 2017 г. за къщата се посочва, че е едновременно "елегантна" и "удобна". Разполага също с кино, басейн, сауна и хидромасажна вана, както и с цели девет бани.

Соломон се опита да продаде дома си за 36 милиона долара още през 2017 г. Но сега може би се надява да се възползва от раздвижването на пазара на недвижими имоти, като купувачите се насочват извън градовете и търсят повече къщи. Тази промяна изглежда е вдигнала цените в предградията на Аспън. Bloomberg отбеляза, че стойността на продажбите на еднофамилни къщи в там нараснала с 440% през август спрямо година по-рано.

Когато Соломон е обявил имението си продажба преди три години, не е успял да намери купувачи на посочената цена от 36 милиона.