Компанията за недвижими имоти Prime Kapital, която развива дейност и у нас, обяви, че планира инвестиция в размер на €330 милиона в проект със смесено предназначение в северозападния румънски град Клуж-Напока, съобщава SeeNews.

Проектът за градско регенериране има за цел да трансформира индустриална платформа от 17,1 ха в комплекс със смесено предназначение, който включва търговски център с приблизително 75 000 кв. м отдаваема площ, жилищен комплекс с 1400 апартамента и офис площ от над 49 000 кв. м.

Prime Kapital инвестира €5 милиона в Galleria Стара Загора

Prime Kapital инвестира €5 милиона в Galleria Стара Загора

Billa отваря магазин в мола

Prime Kapital притежава и Galleria Бургас заедно с MAS Real Estate. През 2018 година компанията стартира обширно обновление на Galleria Стара Загора. Молът бе придобит от компанията през 2017 година. Инвестицията в него беше в размер на €5 милиона.

Търговският проект в Румъния ще създаде 9 000 постоянни работни места

Освен това ще подпомогне с 3 000 работни места сектора на строителството, като същевременно прави груб принос от €60 милиона в местния бюджет по време на строителния период и десет години след това.

През 2016 година Prime Kapital, която прави бизнес в Централна и Източна Европа, влезе в съвместно партньорство с MAS PLC - инвеститор в недвижими имоти, регистриран на остров Ман с портфолио от имоти, фокусирано отново в района на ЦИЕ.

През септември Prime Kapital и MAS PLC обявиха, че планират да инвестират близо €2 милиарда в търговски, офисни и жилищни сгради в Румъния до 2029 година, като за целта ше си осигурят над 1,5 милиона квадратни метра земя за развитие.

През март тази година от компанията съобщиха, че са набрали €125 милиона заем на основата на проектно финансиране за пет нови търговски обекта за търговия на дребно, открити наскоро в Румъния, както и за шести, който беше в процес на разработка по това време.