Заедно с развитието на ChatGPT и все по-масовото навлизане на изкуствения интелект се засилва и интересът на хакерите към тази нова и риволюционна технология. В нов доклад, публикуван от компанията-майка на Facebook - Meta, се твърди, че "вече има рязко увеличение на зловредния софтуер, маскиран като разширения за ChatGPT и други подобни софтуерни платформи с изкуствен интелект".

Очевидно новата технология води след себе си армия от хакери

От доклада става ясно, че измамите често включват мобилни приложения или разширения за браузъри, които се представят за инструменти на ChatGPT. И въпреки че в някои случаи те наистина да предлагат някои подобни функционалности, истинската им цел е да откраднат идентификационните данни за профилите на потребителите.

ChatGPT взе първата си жертва

ChatGPT взе първата си жертва

Цената на акциите на образователната платформа Chegg се срина почти наполовина

Според експертите по киберсигурност все повече хакери се възползват от нарастващия интерес към генеративния изкуствен интелект. Нещо повече, от гледна точка на зловредните актьори ChatGPT е новата криптовалута.

Докладът акцентира и върху това, че хората, които управляват бизнеси във Facebook или които по друг начин използват платформата за работа, са били най-честите мишени. Измамниците често се насочват към личните акаунти на потребителите, за да получат достъп до свързана бизнес страница или рекламен акаунт, които е по-вероятно да съдържа и информация за кредитни и дебитни карти.

Снимка 540241

За да се пребори с това, от компанията-майка на Facebook планират да въведат нов тип бизнес акаунти, наречени Meta Work. Те ще дават на потребителите достъп до инструментите на Facebook Business Manager и без личен акаунт.

Meta пуска в действие и нов инструмент, който ще помогне на компаниите да откриват и премахват зловреден софтуер. Той напътства хората стъпка по стъпка как да идентифицират недоброжелателите, включително с помощта на антивирусни инструменти на трети страни.

ChatGPT може да струва над $700 000 дневно: Microsoft иска да го направи по-евтин

ChatGPT може да струва над $700 000 дневно: Microsoft иска да го направи по-евтин

Технолотичният гигант тайно създава AI чип, с който ще намали разходите, според The Information