От първи декември догодина Канада възнамерява да отмени визите за българи и румънци, които искат да пътуват из страната.

Очаква се от първи май 2017 година до пълното премахване на ограниченията Канада частично да прилага отмяна на визите.

Това със сигурност е удобство за туристите, които искат да пътуват към северноамерканската държава.

Страната се слави с внушителни природни изгледи, изпълнени с живот градове и гостоприемна атмосфера, които правят Канада изключително популярна сред пътешествениците дестинация.

Канада е и мозайка от мултикултурни общества, а ето и няколко подходящи места, подбрани от Tourpia, които родни пътешественици могат да посетят след отпадането на визите.

Уислър

Снимка 260438

Източник: iStock

Курортният град се намира в провинция Британска Колумбия. Мястото радва с величествени и живописни планински гледки, а курортът е най-голямата алпийска ски дестинация в Северна Америка.

Отава

Снимка 260439

Източник: iStock

Столицата на Канада е дом на много финансови и търговски дружества. Междувременно атракцията на града е Ридо Канал. През зимата мястото се превръща в най-голямата в света ледена пързалка.

Остров Ванкувър

Снимка 260472

Източник: Wikipedia

Мястото е най-големият остров по западното крайбрежие на Северна Америка. Пътуване с ферибот и посещение на известния град Виктория са само част от атракциите, които радват посетителите на мястото.

Квебек

Снимка 260441

Източник: iStock

Градът е столица на едноименната провинция в Източна Канада, но френското му наследство, архитектурният стил и калдъръмените улички на Стария град го превръщат по-скоро в очарователно европейско населено място. Кацнал на хълм с изглед към река Сейнт Лорънс е и Vieux Quebec - историческият квартал на града.

Ниагарски водопади

Снимка 260442

Източник: iStock

Ниагара е поредица от три големи водопада на река Ниагара в източната част на Северна Америка, намираща се на границата между САЩ и Канада.

Около Онтарио се предлага най-добрата гледка към природната забележителност. Районът около водопада е главно туристическо място и гъмжи от наблюдателни кули, ресторанти и магазини за сувенири.

Национален парк Банф

Снимка 260444

Източник: iStock

Паркът се намира в провинция Алберта и не е само първият национален парк на Канада, но и един от най-големите и най-посещавани национални паркове. Спиращите дъха гледки и дивата природа на парка привлича много туристи всяка година.

Мястото е известно и с голяма концентрация на диви животни като черни мечки, мечки гризли, бизони, вълци и белоглави орли.