Най-новата луксозна яхта в света ще се казва е Пангеос - кръстена на Пангея,  голям континент, съществувал от преди 200 милиона до 335 милиона години. Сумата за реализацията на този огромен плащващ град ще е 8 милиарда долара, според дизайнерското студио Lazzarini.

Снимка 595634

Източник: lazzarinidesignstudio.com

Нищо чудно, че е толкова скъпо, имайки предвид, че това ще се превърне в най-голямата плаваща конструкция, строена някога. Дължината на яхтата ще е 550 метра и 610 метра ширина, разказва CNN.

Това ще е "плаващ град" според дизайнерското студио Lazzarini. Яхтата ще предлага хотели, търговски центрове, паркове и дори пристанища за по-малки кораби и писти за самолети. Самата конструкция е във формата на огромна костенурка.

Снимка 595645

Източник: lazzarinidesignstudio.com

Плаващата констрикция ще е като истински град. Пангеос ще разполага с пристанище и център. Горната част на яхтата ще се използва като място за кацане на самолети. Ще има слънчеви панели за захранване на яхтата.

Вместо да работи от определено пристанище или да има определен маршрут, костенурката просто ще обикаля, превръщайки пътуването в дестинация.

Снимка 595646

Източник: lazzarinidesignstudio.com

Lazzarini се надява, че строителството може да започне през 2033 г. и предвижда време за изграждане - осем години.

Снимка 595647

Източник: lazzarinidesignstudio.com

Построяването на плаващият град обаче ще изисква специално място, което в момента не съществува. Дизайнерите са насочили поглед към Саудитска Арабия като място за изграждане яхтата. Около един квадратен километър от морето ще бъде драгиран и да бъде построен кръгъл язовир, преди да бъде започнато изграждането на плаващия град. Дизайнерите са определили място в пристанището на крал Абдула като идеалното пространство.

Снимка 595648

Източник: lazzarinidesignstudio.com