Кучетата са известни като най-добрите приятели на човека, защото са най-лоялните създания, които някога ще срещнете. Всички собственици на кучета полагат изключителни грижи за своите космати приятели. За да гарантират, че техните домашни любимци получават възможно най-добрите грижи, те завещават богатството си на своите четириноги приятели. Тези щастливи кучета от класацията на списанието Ceoworld magazine са по-богати, отколкото повечето хора биха били.

Най-богатите кучета знаменитости в света са:

1. Бу

Нетно състояние: 8 милиона долара

Ирен Ан е финансов ръководител в Meta. Tя притежава очарователен померан на име Бу. Toj е обявен за най-сладкото куче в света и има нещо вярно в това твърдение. Бу е много популярен и за нула време събал 5 милиона последователи във Facebook. Ирен създаде мърчандайзинг марка, базирана на Бу. Тази марка помогна на Бу да натрупа богатството си.

2. Кончита

Нетно състояние: 8,4 милиона долара

Гейл Познър е дъщеря на известния бизнесмен Виктор Познър. Той беше един от най-добре печелещите бизнес ръководители на своето време. Като наследница и грижовна майка на кучето, тя купувала колиета и кашмирени пуловери на известни марки за чихуахуа. Тя остави крайбрежен дом на стойност 8,4 милиона долара и доверителен фонд от 3 милиона долара на Кончита, в случай че нещо й се случи. И когато Гейл почина през 2010 г., Кончита наследи състоянието според завещанието. Нищо чудно, че Кончита е наричана още "Кралицата на Маями".

3.Кучетата на Опра Уинфри - Лорън, Люк, Лейла, Сади и Съни

Нетно състояние: 30 милиона долара

Всички познаваме Опра като успешна бизнесдама, талантлива актриса и изключителна телевизионна водеща. Но повечето от нас не знаеха досега, че Опра спасява животни и е всеотдайна майка на куче. Тя е притежавала повече от 20 кучета досега. Най-известните сред тях са голдън ретривърите Лейла и Люк.

Сега Опра се грижи за три домашни кучета: Лорън и Съни и кокер шпаньола Сейди. Опра спаси Сейди Чикагския приют, наречен PAWS през 2009 г. След това тя осинови Лорън и Съни през следващата година на рождения си ден. Въпреки че има нетна стойност от 2,8 милиарда долара, тя все пак избра да осинови, вместо са купи кучета. Като даде такъв пример. Можем само да се надяваме, че повече хора ще последват примера й. Опра обучава всичките си кучета лично. Тези три могат да получат внушителната сума от 30 милиона долара от завещанието на О

4.Гюнтер IV

Нетно състояние: 400 милиона долара

Немската овчарка Гюнтер IV е най-богатото куче в света. Повечето кучета в този списък са наследили богатството си от своите собственици, но Гюнтер IV е наследил състоянието си от баща си Гюнтер III. Карлота Лайбенщайн беше немска графиня, натрупала голямо състояние. Гюнтер III наследи нейното богатство от 106 милиона долара, когато тя почина през 1991 г. Гюнтер IV наследи цялото му богатство на баща си след това. Попечителите явно са инвестирали тези пари на правилните места, за да увеличат стойността на това състояние до почти 400 милиона долара. Гюнтер IV живее в Маями във вила, за която се смята, че е закупена от Мадона за 7,5 милиона долара. Той яде хайвер всеки ден, има лична прислужница и притежава имения в различни части на света. Всеки би искал такъв космат приятел!