Най-скъпите еднопосочни и двупосочни самолетни билети са продадени за полетите от Истанбул до Австралия и САЩ. Това показват данни, събрани от Turna.com, цитирани от Hurriyet Daily News.

Двупосочен самолетен билет за маршрута Истанбул-Канбера е закупен за впечатляващите 104 797 турски лири (5580 долара), докато най-скъпият еднопосочен билет е продаден за 87 449 лири (4654 долара)  за полет Истанбул-Ню Йорк.

По вътрешния маршрут най-скъпият билет е бил за еднопосочен полет от Истанбул до курортния град Даламан.

Шефът на "Луфтханза": Най-скъпият билет на авиокомпанията е 24 000 долара - от Сан Франциско до Франкфурт

Шефът на "Луфтханза": Най-скъпият билет на авиокомпанията е 24 000 долара - ето по коя дестинация

Deutsche Lufthansa постига много високи финансови резултати, особено по маршрути до и от Северна Америка

Разходите за полети достигнаха своя връх през месеците август и септември, докато най-натоварените месеци по вътрешни и международни маршрути бяха съответно април и октомври миналата година.

По-голямата част от пътуванията са направени до местата на изток, а най-евтините билети са продадени през януари, показват данните.

Еднопосочен полет от Техеран и Истанбул, например струваше само 406 лири (21.61 долара), а в Турция цената на еднопосочен билет по маршрута Диарбекир-Трабзон беше едва 106 лири (5.64 долара).

Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще растат в следващите години

Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще растат в следващите години

"Това не означава край на нискотарифните полети", казва ръководителят на отдел "Продажби и маркетинг" Киара Равара

Най-популярните дестинации за пътуващите със самолет са Измир, третият по големина град в страната по население на брега на Егейско море, а Истанбул и Истанбул-Анталия и Адана-Истанбул са най-натоварените маршрути.