Сериозно ударен от спад в оборота след значително по-малкото чуждестранни туристи, унгарският ресторант Costes със звезда "Мишлен" организира вечеря на виенското колело в Будапеща (Budapest Eye), в опит да вдигне продажбите и да осигури социална дистанция.

Собственикът на Costes Кароли Герендай заяви, че оборотът в един от отворените му ресторанти е паднал до около една десета от нивата преди карантината и последвалото блокиране, което го принуждава да търси нови начини и бизнес модели.

"Сега, когато няма много хора в ресторанта, тъй като няма туристи, се появи възможността да направим това", заяви той по повод организираната вечеря на забележителността в центъра на Будапеща.

"Сега е особено важно хората да могат да бъдат на дистанция от останалите гости, за да са в безопасност, а виенското колело е идеално за тази цел заради кабините."

Билетите за романтичното изживяване на Costes струват до 154 долара всеки за четиристепенно меню. Те са разпродадени в рамките на дни, каза Герендай. Богатите местни клиенти търсят "бягство" от ограниченията на ограниченията на коронавируса, според собственика.

Ресторантът планира да повтори събитието, но през пролетта, когато времето позволява, въпреки че по-хладната октомврийска нощ не е пречка за запълване на капацитета от места.