Американският актьор Леонардо ди Каприо плати 100 000 долара за китара, която някога е била собственост на вокалиста на ирландската рок група U2 Боно. Звездата се сдоби с инструмента по време на благотворителен търг миналия уикенд, пише британското списание за музика New Musical Express.

Ди Каприо предложи по-висока цена от редица други известни имена по време на търг на годишната гала вечер в подкрепа на Хаити, организирана от Фондацията за Шон Пен, която се състоя в Бевърли Хилс на 10 януари. По-късно същата вечер актьорът бе отличен със „Златен глобус” за ролята си в „Завръщането”.

Леонардо ди Каприо инвестира в компания, която създава диаманти за 2 седмици

Леонардо ди Каприо инвестира в бизнес, за който никога не сте чували

Diamond Foundry събра финансиране от редица милиардери

Освен че спечели китарата на Боно, Леонардо ди Каприо предложи времето и дома си като част от събитието. Анонимен участник в търга спечели обяд с него и актьора Шон Пен, както и 5 нощувки в имението му в Палм Спрингс, за което плати 200 000 долара.

Основателят на Napster и инвеститор във Facebook Шон Паркър пък плати 100 000 долара, за да се научи да свири на барабани от основателя на американската метъл група Metallica Ларс Улрих.

На благотворителния търг бяха събрани общо 7 млн. долара за подкрепа на пострадалите при земетресението в Хаити през 2010 година.

На събитието присъстваха още Джъстин Бийбър, Памела Андерсън, Лана дел Рей, Марк Ръфало и други.

В кои технологични компании инвестират звездите?

В кои технологични компании инвестират звездите?

Изборът на 7 от тях