След месеци на доста сериозни проблеми в началото на тази седмица най-накрая се появи светлина в тунела за Илън Мъск. Това може да се каже в особено голяма степен за финансовото му състояние, което рязко се увеличи в понеделник.

В сметката си шефът на Tesla дълго време имаше 24,4 милиарда долара. Това обаче се промени бързо след като той обяви, че все пак се планира автомобилният производител да стане отново частен на единична цена за акция от 420 долара.

Тогава в резултат на тази новина той добави 1,4 милиарда долара към богатството си, но по-късно то се "стопи" до 21,4 милиарда долара, след като се отказа от плана Tesla да стане отново частна.

В понеделник обаче се появи нов сигнал за споразумение между Мъск и Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, благодарение на което той успя да остане главен изпълнителен директор на компанията. Това накара инвеститорите да бъдат по-оптимистични за бъдещето на Tesla.

От своя страна акциите на компанията, както и богатството на Мъск, тръгнаха нагоре. Само за един ден Илън Мъск успя да натрупа 1,7 милиарда долара и общото му състояние да достигне 23,2 милиарда долара.

Снимка 381385

Източник: Bloomberg