Италианската династия зад познатият бранд Nutella ще получи 642 милиона евро или 714 милиона долара дивидент от участието им в холдинга, управляващ бизнеса им. Това показват данни, подадени до италианските регулатори.

Производителят отчита печалба от 928,6 милиона евро за фискалната година, приключила през август. Това е ръст с над една четвърт в сравнение с предходните 12 месеца, съобщава Bloomberg.

Изплащането на дивидентите ще помогне на членовете на Фереро да се изкачат до 25-то място сред най-заможните семейства в света. През последното десетилетие значително се увеличи богатството на фамилии, като Уолтънс, Кох и Вертеймерс. За същия период Фереро са получили общо дивиденти в размер на над 2 милиарда долара.

Печалбата на тяхната семейна компания са се удвоили от 2008 година насам. За това помогна експанзията ѝ в САЩ, и няколко ключови придобивания. През 2018 година дружеството придоби част от бизнеса на Nestle в Щатите в сделка за 2,8 милиарда долара.

Бизнесът на семейството е оценяван на 32,4 милиарда долара. Мажоритарен собственик е Джовани Фереро, който е един от най-заможните европейци.

Джовани Фереро - един от най-богатите европейци, за когото не знаем почти нищо

Джовани Фереро - един от най-богатите европейци, за когото не знаем почти нищо

Той ревностно пази не само тайната на семейния бизнес, но и личния си живот