„Вече шест години форум „Кариери" работи за по-добър диалог между администрацията, бизнеса и университетите. Много млади хора са намерили своята професионална реализация именно по време на „дните на кариерата". Миналата година от посредничеството на форум "Кариери" са се възползвали 17 000 млади хора, а през последните две години на форума се обявявани средно по 2000 места за стажанти и служители."

Това каза министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев при откриването на изданието на форум „Кариери" в Русе.

23 фирми участват в вчерашното изложение в Русенският университет „Ангел Кънчев". Форумът се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа и „ДжобТайгър" с традиционната подкрепа на "Нестле България" АД.

Един от най-посещаваните щандове на всички издания на форума е този на МДААР, където се представят възможностите за работа в държавната администрация, както и условията за стаж по програмата „Българската мечта". През 2007 г. акцент в програмата е осигуряване на стажове за студентите в звената, занимаващи се с европейската координация или с подготовката на проекти по оперативните програми на България.

Представителството на Европейската комисия в България също се включи в русенското издание на форума. На техния щанд посетителите могат да се запознаят с възможностите за работа и стаж в институциите на ЕС, с условията за кандидатстване за свободни работни позиции и т.н.