Международната търговска верига „Билла" планира да изгради свой търговски комплекс за хранителни и нехранителни стоки в Разград.

Това стана ясно, след като по време на вчерашния конкурс за продажбата на 5221 кв.м общински терен срещу хотел "Централ" в Разград, единственият купувач беше представител именно на известната австрийска търговска верига.

След като председателят на специалната комисия Иван Ненов, директор на дирекция "Собственост и приватизация" в Община Разград отвори малкия плик с конкретната оферта стана ясно, че "Билла недвижимости" ЕООД става собственик на апетитния имот срещу сумата от 565 000 лв. при 540 000 лв. начална цена.

„Билла" възнамеряват да завършат своя нов обект в срок от 4 месеца след получаването на разрешително за строеж, съобщава регионалната медия Разград Онлайн.

Освен магазина, на терена се предвижда изграждането на паркинг с поне 50 места, детска площадка, кафе-закусвалня, аптека, допълнителни помощни постройки и зелена площ.

Общият размер на инвестицията е 5 млн. лв, като се очаква до април 2007 г. хипермаркета да отвори врати.

От "Билла" обещават след отварянето на обекта да бъдат назначени на работа 75 души и обществено частно партньорство с Община Разград, съобщава още разградската медия.