Според миналогодишната класацията на Форбс за „най-високо платената мъртва личност“ в Америка, през октомври 2006 год. личното състояние на Елвис Пресли клони към $42 млн.

Единствено Кърт Кобейн, друга звезда, която напусна шоу бизнеса твърде рано, регистрира повече приходи.

Но това може да се окаже времено детрониране - Елвис, който бе начело и на петте класации от по-предни години, за същото това време е спечелил приблизително $239 млн. Той си остава един от най-рентабилните музиканти в света с повече от 1 милиард продадени дискове, повече от половин век след началото на кариерата си. Името му е в центъра на бизнес, възлизащ на 50 милиона долара годишно в целия свят.

Неговият най-близък съперник е Чарлс Монро Шулц, американски карикатурист, световно известен заради поредицата карикатури Peanuts. Тя е издавана близо 50 години без прекъсване и се отпечатва в над 2600 вестника в 75 страни. Списанието го обявява за третата по реализирани доходи личност, като имуществото му носи приходи от порядъка на $32 милиона след смъртта му. Според книгата Where Are They Burried? (бел.ред. "Къде са погребани те?")  както и според други източници, приходите на Чарлс Шулц докато е жив се равняват на $1, 100 000 000.

Джон Ленън се нарежда на четвърто място със своите 20 млн. долара. Както стана известно наскоро, британски колекционер, пожелал анонимност, е дал $2 млн. долара, за да притежава очилата на Джон Ленън, които той носи на един от последните концерти на "Бийтълс".