С политическите проблеми в Румъния се забавиха процесите за създаване на съвместна българо-румънска компания за управление на „Дунав мост" 2. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на инспекция на съоръжението, предаде репортер на Радио „Фокус"-Видин. Московски обясни, че са осъществени няколко опита за срещи и кореспонденция с румънската страна, но отговорът до момента е, че все още нямат мандат да водят този тип преговори.

„Искрено съжалявам, ако изпаднем в ситуацията, в която да стане готово съоръжението, а да нямаме съвместна компания, която да го управлява", заяви министър Московски. Много е важно да се направи тази структура, за да може веднага да започне да се оперира съоръжението. От българска страна е направено всичко необходимо. На румънската страна са предоставени три варианта. Информирана е и Европейската комисия.

„Ние сме готови, чакаме. Искрено се надявам те да отговарят на нашата кореспонденция и да сядаме на масата за преговорите", заяви министър Московски. Желанието на българската страна е до края на годината да може да се преминава по втория мост над Дунав.

Но дори и физически съоръжението да е завършено, заради забавянето на компанията, която трябва да го управлява, това най-вероятно няма да може да стане до края на годината, прогнозира министър Ивайло Московски.