Мъглата за пореден ден затвори летища у нас

„24 часа":

Гъста мъгла още седмица

     Още седмица държавата ще блуждае в гъста мъгла, сочи прогнозата на метеоролозите.

     Според нея видимостта ще се подобри временно утре, след което от вторник пак ще се влоши. Мъглата ще падне първо в низините, а от сряда ще обхване цялата страна. Заради нея вчера на летище София имаше невиждано стълпотворение от чакащи да излетят пътници. От ранни зори на аерогарата се бяха струпали хиляди с надеждата, че небето ще се проясни. До обяд обаче летището бе затворено за кацащи самолети, а излетелите бяха едва три. Анулирани бяха 13 пристигащи и още толкова заминаващи сутрешни полета. Част от тях са пренасочени към Солун.

Стандарт":

Мъглата спря гурбетчиите

СОФИЯ. Летищата в страната хлопнаха кепенците. Стотици гурбетчии останаха у нас заради непрогледната мъгла. Летище София и аерогара Пловдив отменяха полети. Единствено Бургас продължи да приема самолети, но вечерта от минитерството на транспорта обявиха, че нито една наша аерогара не е способна да приема полети в мъглата. 

Какво се случва със Симеон и ренегатите от НДСВ

„Стандарт":

Царят отсвири ренегатите

СОФИЯ. Симеон сложи кръст на жълтите отцепници. В моя живот съм наблюдавал много администрации и съм разбрал, че политическото бъдеще на ренегатите е краткосрочно и без перспектива. Те не се приемат с добро, особено ако нямат съвършено друга теза или идея. Това заяви царят на среща вчера с жълтите кметове. Преодоляхме много трудности, понякога сме оставали неразрабани, друг пък са се опитвали да потопят добрите ни намерения в клевети и ругателства, е равносметката на Симеон за досегашната работа на партията.

Труд":

Тайнството на дъбовата гора приюти жълти бунтари

     Бунтарите от НДСВ, които сформираха своя парламентарна група - Българска нова демокрация (БНД), се събират днес на среща в "Тайнството на дъбовата гора и магията на река Струма".

     Или поне така в интернет се рекламира хотелският комплекс "Синята вода" - в близост до магистрала "Тракия", където и утре включително бившите царисти ще бистрят бъдещата си опозиционна политика и законодателни приоритети.

Какво и с колко поскъпва в държавата за една година.

„24 часа":

Зелето скъпо, свършвало

     Зелето е поскъпнало с 53,7% през миналата седмица, показват данни на комисията по стоковите борси. На едро цената вече е 83 ст. за килограм. Поскъпването е заради приключване на запасите в складовете, обясниха търговци. Малки количества прясно зеле се продават от оранжерии и внос.

Труд":

Зелето поскъпна 2,5 пъти за година

     Зелето удари рекорд по поскъпване, като от началото на годината цената на зеленчука на едро скочи с 54% до 83 ст. за кг без ДДС. Това показва седмичната статистика на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

     За сравнение точно преди година килограм зеле се е продавал на едро за 33 ст. без ДДС. Това показва поскъпване за периода от 2,5 пъти. Досега рекордът се държеше от олиото, чиято цена се увеличи със 79% за година. По данни на ДКСБТ миналата сряда зелето е било с най-скъпо - по 87 ст./кг. Така според търговци на дребно килограмът ще мине 1,20 лева.

     Повечето основни храни обаче леко са поевтинели през седмицата по борсите. Цените на оранжерийните краставици са паднали с 11,4% до 2,17 лева/кг, а на ябълките - с 9,1% до 1,30 лева. за килограм.