Според обработените до момента 59% от протоколите, на местните избори в град Добрич убедително води сегашният кмет Детелина Николова. Даденото й одобрение е с най-висок процент от по-големите градове в страната: 64,9%, съобщи news.bg.

Кандидатът на ПП Герб г-жа Николова води пред кандидата на БСП Иван Добрев - 10,4 процента, Валентин Николов от АТАКА - с 8,5 процента. Кандидатът за кмет на коалиция "Обединена десница за Добрич" Енчо Малев е с 7,1 процента, а кандидатът на ДПС Пламен Ганев е с 4,8 процента, научаваме от вестник НДТ.

 „Нова добруджанска трибуна" пише също така, че в Каварна се очертава рекорд на ГИНЕС - за сегашният кмет Цонко Цонев се очаква да получи резултата, равен с този на Тато от времето на развития социализъм.

Кандидатурата за втори мандат на досегашния градоначалник рокаджията Цонко Цонев бе издигната от „всички партии, които го подкрепят", както пишеше в предизборните материали  - НДСВ, ГЕРБ, ВМРО, ДСБ, ДПС, ПБСД, ЕВРОРОМА и партия "РОМА".

В Балчик ДПС и зелените избраха за кмет Красимир Михайлов - сегашния кмет на Белия град. В Шабла до момента има информация за балотаж между ГЕРБ и "Нашият град".