Днешният протест на фермерите се превърна в кървава каша с участието на полиция и животни, някои, от които заплатиха липсата на евросубсидии с живота си.

Полицията арестува Андриан Цаконски - един от участниците в протеста, пред очите на сина му. Това стана по време на организирания край врачанското село Алтимир протест на животновъди, предаде „Фокус".

Фермерът е предупреждаван от полицията неколкократно, че няма право да заколи животни на поляната. За да изпълни полицейското разпореждане, той е качил животните в покритата каросерия на тежкотоварен камион.

Така се е стигнало до заколването на едно от животните, друго е останало да се гърчи недоумъртвено, въпреки възгласите на хората, които са молели полицаите да го доубият. Трето животно и сега лежи живо до мъртвото и полумъртвото теле в каросерията на камиона.

При опита на Цаконски да заколи животните, в каросерията на камиона са нахълтали полицаи, които са му сложили белезници. Арестувани са и другите трима, участвали в клането. Това от своя страна е предизвикало тълпата, която е започнала да скандира и е освиркала полицаите.