Личните доходи в САЩ за юли покачват само с +0.1% м./м. (при прогнози за +0.2% м./м.) след същото "анемично" повишение от +0.1% м./м. и през юли (низходяща ревизия от +0.3% м./м.).

Личните разходи в САЩ за юли покачват с +0.5% м./м. (при прогнози за +0.5% м./м.) след +0.4% м./м. през юли месец. Това най-силният месечен ръст на потребителските разходи в САЩ от 6 месеца насам, което сякаш е добър сигнал за потреблението формиращо по принцип над 70% от БВП на американската икономика. Все пак голяма част от това повишение на потреблението вероятно се дължи повече на по-високи цени, отколкото на по-голямо желание за покупки на други стоки или услуги.

Така нивото на спестовност в САЩ за август спада до 3.7% от разполагаемия доход спрямо 4.1% за юли месец, като този спад обаче може да ограничи в бъдеще потреблението.

PCE ценовия дефлатор в САЩ за август покачва с +0.4% м./м. и с +1.5% г./г. (при прогнози за повишение с +1.6% г./г.) след +1.3% г./г. за юли месец.

Основният PCE ценови индекс (без цените на храни и енергия) за август покачва с +0.1% м./м. и с +1.6% г./г. (при прогнози за +0.1% м./м. и +1.6% г./г.) след +1.6% г./г. и през юли месец, а PCE ценовия индекс само на енергийните цени скочи през август с +5.8% м./м. - най-силен ръст от юни 2009г. насам.

Тези все още ниски PCE индекси са под т.н. инфлационен праг от 2% г./г. следен от ФЕД, което предполага, че на този етап все още не би трябвало да има опасения от евентуално ново повишение на инфлацията у членовете на Федералния Резерв.