От днес, 3 март, Видин, Враца и Козлодуй са част от веригата градове, където оперира Лидл, най-бързо разрастващата се в Европа верига магазини тип дискаунтър за хранителни и нехранителни стоки, съобщиха от българския клон на компанията.

Лидл стъпи в България през ноември миналата година, като отвори едновременно 14 магазина в 11 града. През тази година разрастването на веригата продължава, като обхваща все повече градове. „Нашата цел е да бъдем възможно най-близо до клиентите си, за да могат повече хора да се възползват от качествените продукти, които предлагаме съчетани с възможно най-добрата цена" коментираха от компанията. С днешна дата градовете, в които Лидл има действащи обекти са 20, а магазините 27.

Въпреки студеното време опашка от нетърпеливи посетители чакаше официалното отваряне на вратите на новите магазини.

И трите обекта са на мястото на „Плюс", след като бяха изцяло обновени, за да са в концепцията на всички останали магазини от веригата Лидл.

Чрез изключително доброто съотношение между качество и цена, с внимателно подбраните  удобни за клиентите локации на търговските обекти, бързото и любезно обслужване на касите  Лидл се стреми да заеме  стабилно и дълготрайно водещо място в предпочитанията на клиентите на пазара на хранителни стоки в България.

Германската търговска дискаунтърска  верига  Лидл оперира с над 9000 магазина в 25 европейски държави. Уникалната комбинация съчетание от най-високо качество и ниски цени на хранителните продукти  доведе до забележителен успех в цяла Европа. В редица пазари Лидл е неоспоримият номер 1 в бранша (Франция, Унгария и др.).

От началото на ноември 2010 г. Лидл официално пое целия бизнес на Плюс в България-предстои интеграция на двете организации, която ще изведе Лидл в следващата една година в топ 3 на големите  вериги за хранителни стоки в страната (поне като брой на работещи магазини).

Лидл се наложи в България като важен чуждестранен инвеститор и работодател-досега са създадени над 1000 работни места, построи се най-големият и наведнъж изграден Логистичен център в България  (116 рампи за прием на стоки , обща площ ок. 38 000 qm), няколко милиона са инвестирани от Лидл в сектора на недвижимите  имоти и строителството.