Председателят на парламента Михаил Миков представи проектобюджета на Народното събрание пред Комисията по бюджет и финанси. Миков посочи, че прави това във връзка с рапзоредбите на Закона за публичните финанси.

Председателят на парламента заяви, че ще предложи бюджетът на народното събрание да бъде намален за следващата година с около 1 - 1.5 млн. лв. Така бюджетът на НС би се свил до около 52 млн. лева

Това ще се случи следствие на съкращаване на технически персонал, както и след закриването на Националния център за изследване на общественото мнение. По думите на Миков НЦИОМ ще премине към БАН, откъдето са проявили готовност да приемат социологическата агенция.

По време на заседанието тема на дискусии стана преместването на пленарната зала от настоящото в старата сграда на парламента в зала „Света София" (бивша зала"Георги Кирков"), която се намира в бившия Партиен дом. По думите на Миков, това е нещо, от което Народното събрание има нужда, но харченето на близо 30 млн. лв. за преустройството на зала „Света София" няма да се възприеме добре от обществото.

В подкрепа на преместването се обявиха народните представители от ГЕРБ, БСП и ДПС, но приеха аргументите на Миков, че сега не е моментът за такива инвестиции.
Депутатите приеха проекторешение, с което се възлага на Сметната палата да извърши отдит на Агенция Пътна инфраструктура за периода от 1 юли 2009 г. до 30 септември 2013 година.