Поредната мащабна специализирана полицейска акция започна във Велико Търново. Този път името на акцията е "Фалшификатори". До момента са проверени над 10 адреса. В града има засилено полицейско присъствие, аресувани са седем души, по информация на БНР.

Според МВР са разкрити едни от най-мащабните случаи на фалшифициране за последните години. Според министър Цветан Цветанов, колегите му са „попаднали в пещерата на Али Баба".

„Не мога да не поздравя работата на полицията във Велико Търново, защото в рамките на няколко часа тази сутрин разкриха едни от най-мащабните случаи на фалшифициране през последните години", посочи министърът.

Арестуван Мирослав Станков, който от 2008 г. е обявен за издирване за отклонение от пробация.

В дома му са открити фалшификати и заготовки на винетки, бандероли, фалшиви лични документи, фалшиви български левове, открита е предпечатна подготовка на банкноти от 20 лева, както и 6 негови различни документи за самоличност.

Само от първите три месеца на годината приходите от продажба винетки са 117 млн. лв. (за сравнение - за цялата 2008 г. от продажба на винетки са получени 200 млн. лв.).

Специализирани полицейски действия се извършват и в Севлиево. В стария авторемонтен завод са намерени голямо количество произведени фалшиви винетки, съобщава агенция „Фокус". В специално пригодена работилница са открити и 2 машини за печат, както и готови заготовки за отпечатване на фалшиви винетки.

Полицейската акция продължава и в момента.