Кметът на София Бойко Борисов ще открие тази вечер художественото осветление на паметника на Патриарх Евтимий, съобщиха от пресцентъра на Софийска община.

Осветлението ще е постоянно и ще се стопанисва от Столична община.

Паметникът се осветява по инициатива на арт център „Алтера" с финансовата подкрепа на г-н Манев, който от години живее във Франция. С проявата ще бъде закрит ІV Международен фестивал на християнските изкуства.

ІV Международен фестивал на християнските изкуства и култура беше открит на 9 май от формация "Юлангело". В рамките на фестивала театрална работилница "Сфумато" представи изключителния моноспектакъл на Йорданка Стефанова "Оскар и розовата дама", постановка на Врачанския театър, постановката "Лазар и Иисус" на Иван Добчев, изпълнение на хорът на Духовната семинария "Св. Иван Рилски" и доклади д-р Олег Георгиев и доц. д-р Мариян Стоядинов , проф. д-р Гюнтер Меншинг и Георги Тодоров.

ІV Международен фестивал на християнските изкуства се организира от арт център „Алтера", с любезната подкрепа на Столична община, Национален фонд „Култура" и ТР „Сфумато".