***
Вицепремиерът по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и изпълнителният директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" инж. Милош Поцков ще направят инспекция на строителството на автомагистрала "Люлин". Целта на визитата е запознаване с етапите на изпълнение на автомагистрала "Люлин".

***
Премиерът Сергей Станишев, социалният министър Емилия Масларова и изпълнителният директор на Главната инспекция по труда Гълъб Донев ще дадат старт на кампанията „Защитавай трудовите си права" и ще обявят инициираните от правителството промени в Кодекса на труда от 14.00 ч. на съвместна пресконференция в Министерския съвет.
Резултатите от проучване на общественото мнение за промените в трудовото законодателство ще представи Лидия Йорданова от НЦИОМ. Предложенията за промени предвиждат многократно засилване на санкциите за нарушения на трудовото законодателство и по-строг контрол за защита на трудовите права на гражданите.


***
Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

***
От 14:30 часа ще заседават Комисията по енергетиката, Комисията по културата, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по въпросите на държавната администрация, Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство, Комисията по икономическата политика, Комисията по транспорт и съобщения.

***
От 15.00 часа ще заседават Комисията по околната среда и водите, Комисията по политиката при бедствия и аварии, Комисията по труда и социалната политика.


***
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание. На него социалните партньори ще обсъдят проект на закон за държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система.

***
15 договора за финансиране на общински проекти в сферата на образователната и културната инфраструктура по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013г ще бъдат подписани в сградата на МРРБ. Общата сума на проектите по договорите възлиза на 62 560 605,44 лв., от който 53 176 514,62 лева е съфинансиране от ЕФРР, осигурено чрез ОПРР. Церемонията по подписването на договорите ще се състои на от 10:00 ч., в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

***
***
От 11.00 ч. в централата на КНСБ Институтът за синдикални и социални изследвания (ИССИ) към КНСБ ще представи редовното изследване за издръжката на живота на българското население. Водещ на пресконференцията ще бъде Любен Томев, директор на ИССИ към КНСБ


***
Съюзът на преподавателите по авто-мото подготовка ще даде пресконференция от 12.00 часа в София прес. Форумът ще е на тема „Учи трудно, карай лесно". Ще участват Йонко Иванов - председател, Людмила Михайлова - зам.-председател, Таня Иванова - член на съюза.

***
От 10.00 часа в община Ямбол ще се проведе заседание на Общинския експертен съвет по устройство на територията. На заседанието ще се разглеждат проекти за изменение на подробни устройствени планове за обекти на улици „Дружба", „Хан Крум" и „Полковник Бакланов", както и други преписки, свързани с работата на комисията.

***
Министерството на регионалното развитие и благоустройството съвместно с областните администрации на Смолян, Хасково и Благоевград организират информационна кампания по Схема за безвъзмездна финансова помощ "Интегрирана схема за безвъзмездна финансова помощ за устойчиво развитие чрез защита и опазване на водите и биологичното разнообразие в пограничния район между Република България и Република Гърция".
Кампанията ще се проведе от 12.00 часа в Хасково в Областна администрация - Хасково.


***
В хотел "Централ" в Разград ще продължат информационните срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Основната цел на семинарите е да се информират потенциалните кандидати за възможностите за финансиране и условията за кандидатстване по мерките от програмата. Лектори са експерти от Дирекция „Развитие на селските райони" към Министерство на земеделието и храните, както и от Областните служби на Държавен фонд „Земеделие"- Разплащателна агенция.