***
Продължава посещението на министър-председателя Сергей Станишев в САЩ. В програмата на премиера за 29 септември е предвидено заедно с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин да посети Бостън. Там са предвидени срещи с представители на бизнес средите, с преподаватели и студенти от университета „Харвард".

***
На 29 и 30 септември министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще вземе участие в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел. Очаква се на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство да продължи задълбоченият политически дебат по отношение на законодателните предложения във връзка с прегледа на състоянието на Общата селскостопанска политика, като България възнамерява да се придържа към досегашните си позициите по отношение на предстоящите реформи на ОСП.

***
По покана на ръководството на БСП от 11.30 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Александър Батенберг"1 ще се проведе среща с национално представителните организации на синдикатите и работодателите. Теми на разговора ще бъдат законодателните приоритети през есенната парламентарна сесия, хода на бюджетната процедура, както и изразходването на бюджетния излишък за 2008г.

***
От 10.30 часа кметът на София Бойко Борисов ще посети 7 ОДЗ „Детелина" в ж.к Гоце Делчев. След извършени строително-ремонтни дейности това лято детското заведение е разширено и са разкрити две нови групи за 50 деца. 7 ОДЗ „Детелина" се намира на ул. „Деян Белишки" 44 в ж.к Гоце Делчев".

***
От 11.00 часа в Пресклуб „София Прес" Българско сдружение за личностна алтернатива /БСЛА/ организира пресконференция
на тема: Проект „Ден на кариерата за хора с увреждания 2008".

***
В 9.30 часа в зала „Роял" на хотел „Шератон"  министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие Национална конференция на тема „Добрите практики за качество в административното обслужване".

***
София.
От 15.00 часа в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка" 34 в София ще се проведе Кръгла маса на тема „Новите аспекти в икономическите и социални отношения между България и Русия. България - привлекателна дестинация за туризъм и инвестиции". Предвидена е пресконференция за журналистите от 15.00 часа с участието на Н. Пр. Извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в България Юрий Николаевич Потапов.

***
България е домакин на третото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепремиерът на Азербайджанската република Абид Шарифов. Пленарните разговори ще се състоят на 29 и 30 септември.

***
От 15:00 часа в хотел „Радисън" финансови експерти от кръга на НДСВ - Владимир Каролев, министър Николай Василев, Красимир Катев, Милен Велчев и др. ще отговарят на въпроси за това как финансовата криза ще се отрази на България.

***
На закрито заседание ДКЕВР ще вземе окончателно решение за цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2008 г.

***
В 11 часа - Фондация АКСЕС ще даде пресконференция в БТА, на която ще представят доклада "Наблюдение на общинските икономически практики".

***
Министър Джевдет Чакъров ще открие пречиствателна станция за отпадни води в Пазарджик. Церемонията по откриването на пречиствателната станция ще е в понеделник в 14,00 часа на площадката на съоръжението. Пречиствателна станция в Пазарджик е изградена със средства от ИСПА по проект, управляван от МОСВ.

***
В Пловдив официално ще бъде открит 64-ят Международен технически панаир "Есен 2008". Откриването на есенния панаир в Пловдив е от 11.30 часа пред централния вход на Панаира. На събитието ще присъства и президентът Георги Първанов.