Тази година за Владимир Путин отпускът ще бъде необичаен, пише „Интерфакс". Първо, той никога не е почивал толкова късно. Второ, вместо резиденцията „Бочаров ручей" Той ще се установи в резиденция „Ривиера". Останалото, както се говори в обкръжението на премиера, е както винаги - много делови срещи и малко свободно време.

 Заради събитията в Южна Осетия президентът Медведев напрактика не е почивал, а решавал важни държавни дела. На един от журналистите все пак се отдаде да го заснеме в електрокар, с който той се придвижва на територията на резиденцията. Времето, свободно от срещи и разговори Медведев използвал за спорт. Медведев нито веднъж не се е показвал в ситуацията на отдал се на почивка - по магазини и концерти не ходи, не разхожда кучето, не  лови риба. Графикът му е бил толкова натоварен, че в Кремъл нарекли неговия отпуск „работен". То и какъв може да бъде в условията на военни времена. Медведев няколко пъти напусна резиденцията в Сочи. На 12 август проведе решаващи преговори с френския президент Никола Саркози, На 18 август в качеството на върховен главнокомандващ посети 58 армия на Северно-кавказкия военен окръг. .В резиденцията той проведе срещи с краля на Йордания Абдула Втори, президента на Сирия Башар Асад, лидера на Беларус Александър Лукашенко, ръководителя на „Интеррос" Владимир Потанин. Най-неприятния гост за Медведев се оказа, германския канцлер Ангела Меркел, която директно заяви, че не е съгласна с политиката на Русия в Грузия.

Владимир Путин Владимир Путин ще пребивава в Сочи в необичайно за него време. Обикновено той излиза в отпуск през август, а сега - в средата на септември. Синоптиците обещават на руския премиер „бархетен сезон" - в близките дни температурата в курорта ще бъде 23-26 градуса, температурата на водата - 20-22 градуса. След това са възможни проливни дъждове и захлаждане, но Путин никога не е обръщал внимание на капризите на природата. За разлика от предишните 8 години той няма да бъде в правителствената резиденция „Ривиера". Промяната на местоположението на премиера ще създаде допълнителни трудности за журналистите.

Работният график на премиера е неизвестен в следващите две седмици. Може да се предположи, че срещите и преговорите в него няма да бъдат по-малко, отколкото през минали години. Навярно той ще вземе участие в Международния инвестиционен форум в Сочи, който се провежда между 18  и 21 септември и след това ще проведе съвещание по строителството на олимпийски обекти.