На 1 септември започна регистрацията в осмия конкурс "БГ Сайт 2006", организиран от Българската Уеб Асоциация.

В рамките на конкурса ще се проведе инициативата "Разцъкай света! Открий БГ Сайт!".

Конкурсът ще се проведе в 17 категории: "Общност", "Общество", "Образование и наука", "Финанси", "Здраве", "Новини", "Услуги", "Спорт", "Пътешествия и туризъм", "Производство и индустрия", "Личен сайт", "Дизайн и изкуства", "Гайдове и справочници", "Развлечения", "Електронна търговия" и "Онлайн реклама".

В това издание на конкурса ще присъства и нова категория - "Сайт за мобилен Интернет", в която рубрика ще бъдат връчени две награди - за WAP сайт и страница, оптимизирана за мобилни устройства.

Победителят във всяка категория ще се излъчи от 14-членно жури, което е съставено от експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с Интернет бизнеса, водещи специалисти в областта на уеб.

За първи път тази година в категорията "Онлайн реклама" авторитетно 7-членно жури ще гласува "на живо" след презентиране на регистрираните кампаниите.

"За нас е голяма радост, че за осма поредна година имаме възможността да организираме този конкурс. Вярваме, че той много точно показва развитието на българското уеб общество и повишената Интернет култура на българите", каза госпожа Жюстин Томс, член на УС на Българската Уеб Асоциация.

На 15 и 16 ноември ще се проведе и традиционният уеб семинар, а официалната церемония по награждаването на победителите в съответните категории на конкурса ще се състои на 17 ноември.