Швейцарският национален превозвач Swiss International Air Lines пуска всекидневни полети от София до Цюрих от 30 март 2008 г.

Линията ще се обслужва от самолети Airbus A319 и ще осигурява връзки до други дестинации в мрежата на авиокомпанията. Полетът от София е в 17.00 ч. и пристига в Цюрих в 18.20 ч. местно време. Самолетът от Цюрих е в 13.00 ч. и каца на летище София в 16.15 ч местно време.

С откриването на новата линия пътниците от София ще разполагат с удобни връзки през Цюрих до Амстердам, Брюксел, Париж, Копенхаген, Дюселдорф, Рим, Милано, Хамбург, Лондон и Ница, както и до Сао Паоло, Сантяго де Чили, Банкок, Хонг Конг, Сингапур и Йоханесбург. Швейцарските железници Swiss Railways осигуряват и бърза връзка между Цюрих и международните летища в Базел и Женева.

България е в процес на икономически растеж и се превръща в притегателен център за много швейцарски компании, заявиха от превозвача. Значително се увеличава и трафика на туристи между двете страни. Тези фактори, в синхрон с устойчивата политика на SWISS за разширяване, обуславят решението за откриване на линия до София.

SWISS обслужва 75 дестинации по целия свят от централата в Цюрих и от летищата в Базел и Женева. Превозвачът разполага с флотилия от 73 самолета - 53 машини Airbus и 20 Avro RJ100. Като член на Star Alliance и на Lufthansa Group, авиокомпанията осигурява на своите пътници достъп до обширна мрежа от полети и координирани прекачвания, която обхваща 855 дестинации в 155 държави. 

За да отбележат началото на новата дестинация София-Цюрих, от SWISS ще предлагат промоционални цени от 79 евро за билет в икономична класа и 379 евро в бизнес класа (без включени летищни такси).