Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски по поръка на министър Асен Гагаузов ще обсъди в Смолян с кмета на града Дора Янкова и управителя на ВиК - Смолян Атанас Устабашиев проблемите с водоснабдяването на курорта Пампорово.

На работна среща ще се обсъждат възможностите за изграждане на нови съоръжения и водоеми, за да се увеличи с около 2,5 пъти водоснабдяването в курорта.

В момента в курорта се подават по 45 литра вода в секунда, а необходимостта е от над 100 литра. Заради мащабното строителство на нови комплекси ски курортът е пред водна криза.

Инвестицията в изграждането на съоръженията ще се поеме от държавния бюджет. Очаква се това да бъде потвърдено и от зам.-министъра днес.

За да няма все още режим на водата в Пампорово, причината е в слабата посещаемост на курорта в момента, почти празните хотели и липсата на сняг.

Ако през февруари обаче базата се напълни, сухият режим е почти сигурен, защото няма да може да се покриват нарасналите нужди, алармират хотелиерите.