Акредитираните журналисти в Парламента вече се съобразяват с нови правила

„24 часа":

Репортерите отделени вдясно с червен синджир

  С червен синджир отделиха левия коридор на парламента. В него вече няма да имат достъп журналисти и оператори. Лично шефът на парламентарния пресцентър Христо Краевски постави заграждението (виж снимката).

     Така депутати от левицата ще бъдат "защитени"

     от напористи репортерки. Според председателя на парламента Георги Пирински това не е цензура, а "оптимизация".

     Детайлите по новите мерки бяха обмислени и реализирани от началника на неговия кабинет Мирон Гаврилов.

Труд":

Забраниха за журналисти левия кулоар в парламента

             "Червеният кулоар" в парламента, кръстен така в чест на социалистите, чиято стая е разположена в лявата част на Народното събрание, от вчера е със статут на "забранена зона".

Новинар":

Пирински се подиграва с журналистите в парламента

От вчера журналистите в Народното събрание нямат достъп до левия кулоар в парламента. По нареждане на шефа Георги Пирински акредитираните представители на медиите бяха натикани само десния кулоар, а частта, където са стаите на управляващите от БСП и самия Пирински, остана недостъпна територия. Също само откъм десния кулоар ще може да се влиза в "кошарата" на пленарна зала, откъдето фотографи и оператори могат да снимат работата на народните представители.

Стандарт":

Цензура в парламента

СОФИЯ. С невиждана цензура започва парламентът новия си политически сезон. Шефът му Георги Пирински забрани на журналистите не само да задават въпроси на червените депутати, но и дори да се доближават до тях.

 С нов ред осъмна Народното събрание в новата си сесия. Жълтите колчета и червените въжета от царско време възкръснаха, за да отбележат забранените за журналисти зони.

 Репортерски крак, микрофон и камера вече нямат право да влизат в левия кулоар на НС, известен като коридора на властта.

Спряха износа на ток

24 часа":

Спряхме износа на ток за седмица, харчим рекордно

     Спрян е износът на ток за една седмица. Това съобщи вчера шефът на НЕК Любомир Велков. Причината е рекордно потребление на вътрешния пазар, с 20% по-високо от същия период на миналата година.

     Преди това министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров обяви в интервю пред "24 часа", че е подписал заповед за ограничаване на износа, която е в сила до 31 март.

Стандарт":

Свършва ни токът

Токът ни свършва и България е на крачка от режим. Централите работят на max и най-малката авария може да ни остави на тъмно. Заради кучешкия студ, сковал страната от началото на годината, харчим повече електричество, отколкото на Hова година. В неделя сме натоварили рекордните 7050 мвт мощности, съобщиха енергетици. Потреблението е скочило с 20% спрямо 2006 г. За да не угасне страната точно по време на визитата на Владимир Путин, от понеделник е забранен износът на ток.  

Аферата „Куйович" и нейното продължение

24 часа":

Пазят с калашници в съда трафиканта Куйович

     Полицаи с автомати "Калашников" охраняваха скандалния наркотрафикант Будимир Куйович, който бе вкаран в съда в Казанлък вчера с белезници на ръцете и на краката.

     При закрити врата и изключителни мерки за сигурност започна делото срещу младши полицейски инспектор Васил Атанасов Стоев.

Новинар":

Аферата "Куйович" стигна до Брюксел

Евродепутатите от "Атака" и ГЕРБ ще информират днес колегите си в Европарламента за скандала "Куйович", който занимава България през последните седмици. Еврокомисарят по правосъдието Франко Фратини също ще бъде информиран за ситуацията. Това съобщи вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Депутатите от опозицията в българското Народно събрание започнаха вчера събирането на подписи, за да внесат в деловодството на парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия по случая "Куйович".

Стандарт":

Паспортът на Бучко разписан на рали

Съдебно дело срещу бившия районен инспектор Васил Стоев от РПУ-Казанлък, парафирал фалшива адресна регистрация на сръбския наркобос Будимир Куйович-Бучко, тръгна вчера в Града на розите. На първото заседание на Пловдивския военноокръжен съд, което бе закрито, като свидетели бяха призовани самият Куйович и един от съучастниците му в наркобандата - старозагорецът Николай Писков. Двамата бяха докарани от следствения арест в Стара Загора в съдебната палата при засилени мерки за сигурност.

Огнен ад в Бургас отне 2 живота

24 часа":

Два часа вадят 200 от огъня с една стълба

     Пожар отне живота на 2 жени и обгази десетки в центъра на Бургас вчера.

     Огнената стихия за минути обхвана сградата на ХЕИ, в която по това време се намираха около 200 души. Още в началото на спасителната операция стана ясно, че техниката не е достатъчна. Само една от пожарните имаше стълба, която достигаше до най-високия етаж. Останалите стълби бяха подвижни и на практика не бяха използвани.

     25 служители на инспекцията бяха отведени с линейки. Загиналите са д-р Людмила Калоянова и санитарката Катя Димитрова.

Новинар":

Две жени загинаха при пожар в Бургас

Д-р Людмила Калоанова и санитарният инспектор Катя Колева са загинали при пожара, който избухна вчера в 5-етажната сграда на Регионалната здравна инспекция в Бургас. 50 души от работещите в инспекцията са били в сградата, когато е пламнал пожарът. 27 обгазени служители бяха откарани в болница. Един полицай беше приет с дихателна недостатъчност.

Дума":

Две жени загинаха при пожар в РИОКОЗ - Бургас

Две жени загинаха при пожар в сградата на РИОКОЗ - Бургас, съобщиха от "Гражданска защита". Това са д-р Людмила Калоянова и санитарен инспектор Катя Колева. Той избухна около 14 ч., като по това време в сградата е имало 50 души. Те са били евакуирани с аварийни стълби на пожарната. Част от хората са закарани в болница, като през шокова зала с обгазяване са минали 25 души.

Изкоп-убиец в Благоевград

24 часа":

5 метра изкоп погълна трима

     Трима работници бяха затрупани в изкоп и починаха на място в Благоевград. Трагедията стана около 11,35 ч вчера на ул. "Мелник" 21 в края на града.

     Любен Колев, на 47 г., Филип Костов, на 32 г., и Росен Мудев, на 34 г., работници в частната фирма "Благоустройствени строежи",

     подменяли мръсния канал

     С багер бил направен неукрепен изкоп, дълбок около 5 м. Тримата слезли, за да подменят тръбите. Тогава върху тях се свлякла земна маса. Над повърхността останала само главата на единия.

Новинар":

Неукрепен изкоп погреба трима работници

Неукрепен изкоп в Благоевград се свлече и затрупа на метър дълбочина трима строители, съобщиха вчера от полицията в града. 47-годишният Любен Колев, 32-годишният Филип Костов и 34-годишният Росен Мудев са загинали на място. Когато човек попадне под кална маса, може да живее между три и пет минути, след което умира от липсата на кислород, коментираха лекари от спешния център в града.