Германската компания BMW разсекрети новия си 1-Series във вариант седан. Автомобилът, който стана най-компактния четиривратен модел в моделната гама на баварската мрака, дебютира по време на автосалона в Гуанчжоу.

Седанът 1-Series е предназначен на първо място за китайския пазар, а кога ще се появи и в други страни, засега компанията не съобщава, пише autonews.ru.

Производството на новия модел ще се осъществява в съвместно предприятие на BMW и Brilliance в Китай. Седанът, макар и да получи индекс 1-Series, е построен на друга платформа - с предно предаване. Докато съществуващият хечбек и купето 1-Series са с предаване на задните колела.

Новият модел ще се предлага за продажба в три модификации: 118i, 120i и 125i. Базовият вариант на 1-Series ще разполага с три цилиндров бензинов двигател с мощност 136 конски сили. По-мощната версия ще има мотор като на 320i, с мощност от 192 конски сили, а топ варианта с двигател от 231 конски сили. Трансмисията ще се осъществява от 6 степенна механична скоростна кутия или от 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимка 263700

Източник: autonews.ru

Базовият вариант на седан 1-Series ще получи оборудване на нивото на предишните модели с този индекс. В топ версиите на модела са предвидени редица допълнителни екстри.