Докато Германия е в очакване там да се появи първият завод на Tesla в Европа, един от възможните конкуренти на моделите на американския производител на Стария континент "отпада" от състезанието поне за кратко.

Audi обяви, че спира производството на електрическия си SUV E-Tron заради проблеми с доставките на батерии, пише Bloomberg. Работата в завода на компанията в Брюксел е спряла, като тя няма да бъде подновявана до вторник, е потвърдил говорителят на германската фирма.

По нейните думи марката е продала около 26 400 броя от модела през миналата година, но засега прогнози за доставките през настоящата не се посочват.

Audi закъсня с пускането на E-Tron на пазара, след като електромобилът беше представен през септември 2018 година. През миналата година пък компанията изтегли всичките си електрически модели заради риск от самозапалване.

Tesla получи зелена светлина за работата по завода си в Германия

Tesla получи зелена светлина за работата по завода си в Германия

След като съдебно решение наложи забрана за известно време

През април предстоят промени в управлението на производителя. Начело на него ще застане бившият изпълнителен директор на BMW Маркус Дюсман. Пред него ще стои трудната задача да преструктурира бизнеса на компанията.

Част от по-сериозните промени в Audi ще бъде и планът за освобождаването на около 15% от служителите на производителя в Германия до 2025 година с цел намаляване на разходите.