През януари 2019 година по време на Токийския автосалон ще се състои премиерата на концепта Honda Civic Versatilist с увеличен пътен просвет и защитена долна част на каросерията.

Honda публикува дизайн-скици на експерименталната всъдеходна версия на хечбека Civic, получила название то Versatilist. Публичната премиера на новия концептуален кросоувър ще се състои в средата на януари по време авто шоуто в Токио.

Съдейки по изображението автомобила ще се отличава от стандартния модел с увеличено разстояние до пътното платно, пластмасови защитни панели за долната част на купето, нови колела, а така също и необичайни перки на предните врати.

Експертите смятат, че подобен автомобил би могъл са да се конкурира например с Ford Focus Active.

За сега няма данни за техническите характеристики на задвижващия агрегат на новия модел.

Стандартният вариант на Civic за европейския пазар с предлага с бензинов трицилиндров турбо двигател с обем 1.0 литър и мощност от 127 конски сили, а така също и 1,5 литров четирицилиндорв мотор с мощност 180 конски сили. Трансмисията е шестстепенна механична или вариатор

На автосалона в Токио Honda ще покаже също така концептуалния автомобил Neo Classic Concept, построен на базата на модела S660.

Освен това на авто шоуто ще дебютира и прототипът Honda Jazz Elegant Colour Collection, призван да даде представа за бъдещия компактен мини ван, специално предназначен за жени.