Автомобилът, записал рекорд на култовата писа Nürburgring (Нюрбургринг), ще бъде представен и на българската публика по време на Международния автомобилен салон София 2017, съобщиха организаторите. Агресивното десето поколение на Civic Type R, който премина през "Северната дъга" за рекордните за кола с предно предаване 7:50.63 минути, притежава 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той подобри предходния рекорд с почти 4 секунди и се представи със 7 секунди по-бързо от своя предшественик.

Тазгодишното изложение съвпада с 25-годишнината на фирмата-вносител на Honda в България - "Бултрако". Компанията е подготвила общо 3 автомобилни и 4 мотоциклетни премиери за софийския автосалон.

Освен "Краля на "Нюрбургринг", посетителите на автосалона в София ще видят отблизо новите Honda Civic Hatchback и Civic Sedan. Специално за Автомобилен салон София 2017 компанията "Бултрако" е подготвила и награда - един от посетителите на изложението може да спечели Honda Jazz. Редом с автомобилите ще бъдат изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на марката - CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.

"Автомотор корпорация" пък се подготвя да покаже на щанда си най-новия компактен SUV в гамата C3 Aircross на Citroen, който се очаква да се превърне в един от основните играчи на полето на най-коонкурентния клас в Европа. Моделът на френската компания ще привлече погледите с нестандартния си външен вид, както и с огромния брой възможности за персонализация. Салонът е изцяло обновен като част от програмата Citroën Advanced Comfort® и изненадва с още повече простор и индивидуалност. Моделът предлага широки възможности за свързаност, като е оборудван с редица технологии за улеснено шофиране в градска и извънградска среда. Накратко, новият SUV на Citroën предизвиква феновете на стила и приключенията да изпитат едно напълно ново изживяване.

Снимка 307634

Източник: Международен автомобилен салон

Компанията ще предложи на посетителите и други атрактивни модели. Сред тях са стандартният C3, бюджетният седан C-Elysée, компактните ванове C4 Picasso и C4 Grand Picasso, както и вана SpaceTourer, който предлага един от най-ниските разходи на гориво в този клас. Ще видим и екстравагантния Citroën C4 Cactus Rip Curl Edition - автомобил, роден от сътрудничеството между френския производител и Rip Curl, една от водещите световни марки в света на сърфовете. Той грабва с уникалност и внимание към всеки детайл - вижте само елементите по купето и в интериора. Отвън са поставени логото на сърф компанията, бели капаци на страничните огледала, рейлинги в същия цвят, както и предпазни елементи под броните. Интериорът също се откроява с оригинални детайли - оранжеви колани, стелки с оранжев шев и логото на Rip Curl, както и други елементи в контрастиращ цвят. Предлаганите за Citroën C4 Cactus Rip Curl Edition двигатели са два - бензинов с мощност 110 к.с. и дизелов - 100 к.с.

За маняците на двете колела в Интер Експо Център ще изреват новите модели на KYMCO и QUADRO. На щанда на "Сенакс" ще видим най-очакваната новина за 2017 г. - скутерът AK 550, чието мото е "достоен за всеки километър, навсякъде по света". Тайванската марка с 50-годишна история - KYMCO, разчита в последната си разработка на двигател с обем 550 куб.см., при който триенето между механичните части е сведено до минимум, а компонентите на каросерията са конструирани така, че да бъде постигнат перфектен баланс на теглото между предната и задната част на скутера.

Снимка 307635

Източник: Международен автомобилен салон

На свой ред супер любопитни предложения ще покаже и "Quadro Vehicles S.A." - швейцарска компания за компактни 3- и 4-колесни превозни средства с наклонено окачване, които предлагат високи нива на безопасност, комфорт и забавление. Всички те са оборудвани с модерната технология HTS Hydraulic Tilting System TM. Това е единствената по рода си, революционна хидро-пневматична система на окачване (световен патент). Поставена е и на първия в света компактен SUV ( "Safe" Utility Vehicle) с четири накланящи се колела - QUADRO4.

Между 13-ти и 22-ри октомври посетителите на софийския автосалон ще видят и най-големия турбоспециалист в Европа - Турбос Хют. Това е компанията с над 40 години опит в продажбите и ремонта на турбокомпресори. Фирмата е продала над 1 млн. турбокомпресори, което я прави № 1 в тази област. Специалисти и любители ще могат да се запознаят с огромен асортимент продукти за всички сегменти на пазара - леки автомобили, сухоземен и морски транспорт, промишленост, строителство и селско стопанство. Турбос Хют работи с огромен брой производители, в това число и водещите автомобилни концерни от цял свят.

Четвърт век след първия автосалон в София. Как започна всичко?

Четвърт век след първия автосалон в София. Как започна всичко?

1991 година: тълпи от хора на първия автосалон в София