Германската марка Opel официално представи своя обновен миниван Zafira 2017. Популярният модел е получил нова външност и разширен списък от оборудване.

В купето на Opel Zafira от моделната линия за 2017 се е появил нов волан както и панел с приборите. Автомобилът е наситен със супер актуална мултимедийна система със 7 инчов сензорен екран, на който излизат редица бутони, свързани с управлението на колата.

Системата е „в тесни приятелски връзки” с Apple CarPlay и Android Auto и може да поддържа Интернет. След доплащане машината може да ще бъде оборудвана и с навигационата система Navi.

Миниванът ще се предлага в пет- и седемместнен вариант. При петместната Зафира минималниятобем на багажното отделение е 710 литра, при падане на втория ред седалки той се увеличава до 1 860 литра. Освен това, както и при предшествениците си обновеният модел ще разполага и със системата FlexFix, с чиято помощ може да се превозват велосипеди.

Производителят на този етап не съобщава нищо конкретно за двигателите на обновения миниван. От Opel само отбелязаха, че Zafira ще бъде достъпна с бензинови и дизелови агрегати, както и че ще има версии на газ - LPG и CNG.

Европейските продажби ще започната от тази есен, като цените не  са обявени.