Компанията Opel разсекрети всъдеходната версия на комбито Insignia, второ поколение на модела. Автомобилът получи добавка към името си Country Tourer и ще бъде показан на публиката официално по време на автосалона във Франкфурт през септември.

Продажбите на офроуд модела в Европа ще започнат до края на тази година.

От стандартната версия машината се отличава с допълнителна защита на купето, нови брони и разширени калници. Пътният просвет е увеличен с 20 милиметра, а срещу допълнително заплащане клиентите ще могат да получат адаптивни амортисьори FlexRide.

Оборудването включва изцяло нова задвижваща 4х4 система, която беше лансирана и за стандартния модел, но само като опция. Засега не се е ясно дали Opel предвижда и по-евтин вариант само с предно предаване.

Снимка 287086

Източник: opel.bg

Компанията започна серийно производство на стандартната версия на новото поколение на модела Insignia в края на мрат. Монтажът на машината се извършва в завода в Рюселсхайм (Германия). Специално за целта в предприятието бяха инвестирани 500 млн. евро. От конвейера слизат автомобили Insignia седан и комби. В Европа моделът излиза на пазара това лято.

Новата Insignia за първи път бе показана през март на автосалона в Женева. Моделът е построен на базата на модулната платформа General Motors E2XX, която се използва и при Chevrolet Malibu.

Снимка 287085

Източник: autonews.ru

Дизайнът на автомобила продължава стила на Monza от 2013 година.Сред новостите в него са и опцията за фарове IntelliLux, които използват 32 светодиода и могат да осветяват пътя на разстояние до 400 метра. 

В сравнение с предшественика си новата Insignia е нараснала на дължина с 5,5 сантиметра, а колесната база - с 92 мм, до 2829 сантиметра. Освен това, автомобилът е станал малко по-широк и нисък.

Багажният товарен обем на комбито е увеличен с 11 литра - до 1640 литра при свалени седалки.

Insignia получи нов 1,5-литров бензинов двигател с мощност 165 конски сили и двулитров мотор с мощност 250 конски сили. Силата на дизеловите двигатели започва от 110 конски сили при обем 1,6 литра.