Учудващо е, че гигантът в онлайн търговията все не използва една от водещите платежни системи. Операторът PayPal има 200 милиона потребители, но Amazon все още не разчита на неговите услуги. Скоро обаче това може да се промени.

Тези дни се появиха информации, че ръководствата на двете компании разглеждат възможностите за партньорство, пише TechNews.bg.

"Водим преговори с Amazon. Нашата платформа има 200 млн. потребители. Отчитайки този мащаб, едва ли някой търговец ще се откаже от използване на PayPal", заяви в интервю за Блумбърг главният изпълнителен директор на платежния оператор - Дан Шулман.

PayPal е един от пионерите в онлайн разплащанията и водеща компания в тази сфера. Въпреки това Amazon, който е лидер на пазара за онлайн търговия, все още не използва PayPal като начин за плащане на стоките, купувани от неговата онлайн платформа.

Може да се предполага, че Amazon не е възприел досега PayPal като платежна система, тъй като доскоро услугата принадлежеше на eBay - конкурент на Amazon в онлайн търговията. Но сега PayPal е самостоятелна компания, след като се отдели от eBay.

Освен това компанията на Джеф Безос има свои планове за развитие на бизнеса с онлайн плащания. Наскоро Amazon нае като шеф на това направление в дейността си бившия мениджър от PayPal Патрик Готие.

Нещо повече, онлайн ритейлърът разреши на потребителите да плащат за покупките си в други сайтове с помощта на своите акаунти в Amazon. Несъмнено предстои интересно развитие при платежните системи.