Booking Holdings - водещият световен доставчик за онлайн пътувания и свързани услуги, отпразнува официалното откриване на своя първи Център за върхови постижения в Букурещ, Румъния. Компанията ще инвестира €100 милиона в северната ни съседка през следващите 5 години, съобщава Romania Insider.

Откриването на т. нар. Център за върхови постижения на Booking Holdings в Букурещ се очаква да открие 500 нови работни места 

За да отбележи официално откриването и да приветства Booking Holdings в новото офис пространството от 4000 квадратни метра в чисто новата сграда на U Center в центъра на румънската столица, се проведе събитие с официални гости, на което присъстваше министърът на научните изследвания, иновациите и цифровизацията Себастиан Бурдуджа, както и представители на американското посолство в страната.

"Благодарен съм за факта, че Booking Holdings именно избра Румъния за своя първи Център за върхови постижения", заяви Себастиан Бурдуджа пред местните медии.

Booking уволни хиляди свои служители с видео съобщение

Booking уволни хиляди свои служители с видео съобщение

Общо 2700 специалисти по обслужване на клиенти са отстранени от компанията

Той допълни, че "присъствието на такава международна компания в Румъния е доказателство за това, че страната има какво да предложи, особено в технологичното пространство."

Центърът за върхови постижения трябва да осигури достъп до специализирани и висококвалифицирани таланти, да поддържа проекти, задвижвани от нови и нововъзникващи технологии и да използва най-добрите практики в индустрията.