Кошмарът с разследванията на Volkswagen няма край.

Германските регулатори са започнали нова проверка срещу дъщерната компания Porsche заради съмнения в манипулиране на данните за разход на гориво.

Транспортното министерство на страната и службата за контрол върху моторните превозни средства Kraftfahrt-Bundesamt проучват дали автомобилите от скъпата марка не използват устройство, което да манипулира данните за разход на гориво и на въглеродни емисии, съобщиха двете организации в четвъртък.

Volkswagen спира дизеловите Golf и Polo?

Volkswagen спира дизеловите Golf и Polo?

Тези двигатели стават все по-скъпи от бензиновите

Според германското списание WirtschaftsWoche подозренията са, че някои автомобили на Porsche могат да засичат кога са поставени на тест и да намаляват въртящия момент на колелата, манипулирайки резултатите за разхода на гориво.

Говорител на Porsche обяви, че компанията спазва всички закони за използването на гориво и отделянето на вредни емисии на местата, където са регистрирани съответните автомобили.

Тук е мястото да припомним, че Volkswagen загуби над 18 милиарда евро през миналата година от глоби и свързани с тях разходи от скандала с вредните емисии. Сега изглежда, че се отваря нов фронт срещу компанията.

Защо Volkswagen изтегля нови 2,6 милиона автомобила в Европа?

Защо Volkswagen изтегля нови 2,6 милиона автомобила в Европа?

Засегнатите коли на пазара в Стария континент са 5,6 милиона