Големи компании и банки, които имат бизнес отношения с Тръмп през последните дни обявяват, че му обръщат гръб. След последните са Signature Bank, Deutsche Bank, Professional Bank. Някои обаче имат значителни финансови връзки с президента като Bank of America например. Тя обяви, че прекратява даренията към членове на Конгреса, подкрепящи политиката на Тръмп, но в същото време му плаща тлъст наем в сградата 555 California Street в Сан Франциско, където той има дял от 30%. Годишният наем на банката възлиза на около 22 милиона долара, а делът на Тръмп е приблизително 6,5 милиона долара, припомня Forbes. На въпрос дали банката планира да продължи да предоставя тези пари на президента, говорител казва, че "обикновено не разкриваме плащания за наем."

Bank of America не е единствената компания, попаднала в неудобно положение - обещавайки финансови последици за последователите на Тръмп, като същевременно продължава да плаща на президента наем. Много от наемателите на Тръмп са със сключени в дългосрочни договори за наем, което прави прекъсването на тези връзки голямо предизвикателство.

Goldman Sachs, който отказа да прави дарения към членове на Конгреса, подкрепящи политиката на Тръмп също остава един от наемателите на президента на 555 California Street , като плаща около 5,8 милиона долара годишен наем. Делът на Тръмп от 30% възлиза на 1,7 милиона долара.

Подобна история е в Microsoft, която в петък реши, че ще замрази политическите дарения. Технологичната компания също не успя да отговори дали ще прекъсне или промени договора за наем, който е от около 3,2 милиона долара годишно и  900 000 долара от това отиват при президента.

И Morgan Stanley, която също съобщава, че спира даренията си има наето пространство в 555 California Street и плаща около 10 милиона долара годишно (3,1 милиона долара от са за Тръмп).