Бизнесменът Веселин Марешки обяви, че компанията му VM Petroleum е отворила първата си бензиностанция в столицата. Тя се намира в квартал "Люлин" и според публикация в неговия профил в социалната мрежа Facebook е най-голямата на Балканите.

В поста се посочва още, че съоръжението ще бъде отворено денонощно, като от публикуваните снимки става ясно, че бензинът А-95Н се продава на цена от 1,88 лева на литър, дизелът - за 1,86 лева, а газта - за 0,91 лева.

Още преди половин година Веселин Марешки потвърди, че планира да изгради първата си бензиностанция в София, като тогава той коментира, че съоръжението ще бъде едно от най-големите в света по броя на колите, които могат да зареждат едновременно.

Според очакванията на бензиностанцията в столицата трябваше да могат да се зареждат до 50 автомобила по едно и също време.

Когато информацията за проекта излезе през август миналата година, стана ясно, че от VM Petroleum планират изграждането на още няколко обекта. Към този момент бензиностанциите на фирмата в страната бяха 10 - във Варна, Горна Оряховица, Свищов, Разград, Павликени, Айтос, Габрово, Сливен и Добрич.