Най-голямата шведска строителна компания "Сканска" обяви в петък, че през първото тримесечие на 2020 американският ИТ гигант "Майкрософт" ще наеме 23 000 кв. офис площи и 500 паркоместа в базирания ѝ в Букурещ Кампус 6, според SEENews.

"Майкрософт" присъства в Румъния от 1992 г. насам и има 1300 служители в страната. В момента главното седалище на компанията е в Сити Гейт в Северен Букурещ, тя е наела и 3,600 кв. метра в "Глобалуърт Плаза", в района Флорука-Барбу Вакареску.

"Сканска" е една от водещите строителни компании в Европа. Извън северните страни компанията има европейски проекти в сградното строителството и гражданското строителството в Полша, Чехия, Словакия и Великобритания. Сканска работи по търговски имоти на избрани пазари в Полша, Чехия, Румъния и Унгария, докато жилищното строителство е преобладаващо в Прага и Варшава. Продажбите на "Сканска" през 2017 г. възлизат на 37 млрд. шведски крони, а служителите ѝ са около 16 000 в европейските ѝ операции.

След завършването си през 2022 г. офис комплексът Кампус 6 в Букурещ ще се състои от четири сгради, които предлагат обща площ от около 81 000 кв. метра Сградите ще бъдат отличени с LEED Gold (Leadership in Energy & Environmental Design) и WELL сертификати, символ на архитектурно отличие и устойчивост. Кампус 6 ще функционира като бизнес център, снабден със зелени площи, безжичен интернет, амфитеатър за малки бизнес и социални събирания, ресторанти и кафенета.

Намиращ се на кръстовището на два главни булеварда - Iuliu Maniu и Vasile Milea, новият проект на Сканска се радва на отлична видимост и експозиция, като има чудесен достъп до обществения транспорт (метростанция точно срещу улицата и трамваи, автобуси, ) и лесна връзка със северните и централните райони.