Одиторската компания BDO, която работи с финтех платформата Revolut, не е могла да потвърди три четвърти от 636-те милиона британски паунда приходи, които бяха обявени в дълго забавяните резултати за 2021 г., предаде "Ройтерс".

Те излязоха едва на 1 март тази година, като в тях за първи път се отчиташе годишна печалба. Появата им на бял свят идва след реорганизация на счетоводството в Revolut и след сериозен интерес от страна на регулаторите.

Revolut обяви първата си годишна печалба

Revolut (най-накрая) излезе на печалба

Приходите са се утроили за само 12 месеца

От годишния доклад на платформата се разбира, че BDO не са успели да верифицират около 477 млн. паунда, идващи от абонаменти, карти, валутни операции и други активности, свързани с личното богатство. Одиторите твърдят, че IT системите на Revolut са били така направени, че не са позволявали ефективна проверка.

От BDO отказаха коментар пред "Ройтерс", докато от финтех платформата подчертаха, че опасенията от доклада са били взети под внимание и поводите за тях са били премахнати още през 2021 г.

Счетоводството на Revolut претърпя промени в организацията си, след като предходният годишен доклад - за 2020 г., предизвика реакция от британските регулатори, които видяха твърде големи рискове от оповестяване на невярна информация.